Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

«Компенсація за облаштування робочого місця особи з інвалідністю», яка реалізується через службу зайнятості.

Дата: 11.07.2024 15:47
Кількість переглядів: 25

Сьогодні наша розповідь про одну із дієвих Урядових програм Фото без опису

Головна її мета– стимулювати роботодавців до працевлаштування людей з інвалідністю та, водночас, сприяти таким громадянам їх поверненню до активної зайнятості.

 

Віднедавна колишній безробітний Володимир Бучина з Тальнівщини, який внаслідок тяжкого поранення, пов’язаного із захистом Батьківщини, отримав статус ветерана війни та особи з інвалідністю внаслідок  війни, став частиною команди КНП «Тальнівський центр первинної медико – санітарної допомоги» Тальнівської міської ради.

 

На початку повномасштабного вторгнення чоловік не роздумуючи став на захист своєї країни. За станом здоров’я чоловіка демобілізували у вересні 2023 року. Після проходження тривалого реабілітаційного періоду, Володимир не зміг повернутися до попереднього місця роботи та звернувся за допомогою до Тальнівського управління Звенигородської філії обласного центру зайнятості.

До пошуку роботи для Володимира долучились не тільки фахівці, а і місцева ГО «Тальнівська спілка ветеранів та учасників АТО/ООС», яка опікується проблемами ветеранів війни. Спільними зусиллями та за підтримки голови Тальнівської громади Василя Сідька, результат не забарився. Керівник КНП «Тальнівський центр первинної медико – санітарної допомоги» Ігор Карпенко запропонував ветерану вакансію інженера з охорони праці.

Працедавець облаштував для нього нове, комфортне робоче місце, закупив нові меблі: офісний стіл та крісло, необхідну для роботи оргтехніку:  ноутбук, принтер, телефон, а служба зайнятості компенсувала підприємству витрати.

Відповідно до умов програми, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих  людей з 1 групою інвалідності — до 106,5 тис. грн, з 2 групою інвалідності — до 71 тис. грн.

«Я задоволений тим, що маю роботу, яка підходить мені за станом здоров’я та працюю серед людей, що дуже важливо для мене», – поділився Володимир.

Телефон Тальнівського  управління Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ: (093)-481-88-51

 

Ви також можете звернутися за консультацією до фахівців служби зайнятості: за адресою: м. Тальне, вул.. Майданецька, 13/1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора