Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?"

Чому підтримка крутіша за антидепресанти

Слухаємо новий епізод подкасту «Простими словами». Його гостя, неврологиня, директорка державного «Центру психологічного здоровʼя та реабілітації ветеранів "Лісова поляна"» Ксенія Возніцина, розповіла про вигоряння, крайнощі щодо ПТСР і те, як зустрічати людей, які повертаються й будуть повертатися з війни.  Повний випуск доступний на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud та YouTube. Спецсезон подкасту від The Village Україна присвячений темі здоровʼя під час війни та виходить у межах програми «Ти як?»

08:31:07 15.08.2023

Як допомогти дитині подолати страх повітряної тривоги?

«Увага! Повітряна тривога!»  Раптовий звук сирени щоразу змушує здригатися. Здавалося б, ми вже знаємо, що це, і як треба діяти, але ніби підвисаємо і нічого не можемо з собою зробити — ці кілька секунд треба пережити. Для дітей все значно складніше.

12:35:42 25.07.2023

Заведіть «Щоденник подяки»

Коли здається, що радіти нічому, що світ навколо втратив кольори, заведіть «Щоденник подяки». Проста вправа підсвітить хоч і найдрібніші, але світлі моменти життя, допоможе зберегти сили, подарує відчуття спокою.

12:31:51 25.07.2023

Техніка, яка допоможе опанувати гостру раптову тривогу

Недарма панічна атака зветься саме атакою. Ось людина спілкується, посміхається, а вже наступної миті її охоплює несамовитий страх: світ навколо ніби тікає з-під ніг, у грудях шалено гупає серце — здається, вона от-от помре.

12:46:20 21.07.2023

Пам'ятаєте, що тривога вириває з реальності?

Пам'ятаєте, що тривога вириває з реальності? І найкраща її профілактика — робота з усвідомленістю і заземленням. Це можна робити будь-де і будь з чим. Повертати себе у реальність, у момент тут-і-зараз, підключаючи всі органи відчуттів.

12:38:39 17.07.2023

Як підтримати людину в стресі?

Якщо людина дезорієнтована, не може назвати своє ім’я чи місце перебування, погрожує нашкодити собі чи іншим, плаче або кричить — це можуть буть ознаки сильного стресу. Щоб зарадити у такій ситуації, насамперед переконайтеся, що вам і співрозмовнику нічого не загрожує. Зберігайте спокій, представтесь і скажіть, що бажаєте допомогти.

14:35:03 12.07.2023

Щоб знизити рівень тривоги

Щоб знизити рівень тривоги, знайдіть предмет, який вміщається в долоню, і зробіть його своїм «амулетом спокою». Це може бути камінець, який ви колись знайшли на пляжі, чи дорога вам прикраса — що більше є приємних спогадів з дрібничкою, то краще.

14:00:42 10.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора